Домой Новости в мире Дніпро отруїли: в головній річці країни масово гине риба

Дніпро отруїли: в головній річці країни масово гине риба

220
0

Дніпро отруїли: в головній річці країни масово гине риба

На Черкащині у річці Дніпро масово гине риба.

Жителі Канева помітили сотні мертвих рибин та раків не лише у водоймі, а й на узбережжі, — йдеться в сюжеті ТСН.

«Страшно було заходити. Були люди, які купалися, але мені було страшно», — розповіла жителька міста Антоніна Симоненко. Напередодні вона разом із чоловіком та дитиною вирішили поїхати на відпочинок до Дніпра, але ні зайти у воду, ні навіть посидіти біля річки так і не.

Жителі Канева помітили у річці сотні дохлих рибин та раків — вони не лише у водоймі, а й на узбережжі. Через розголос перевірити Дніпро узялись рибінспектори та екологи.
Фахівці поміряли температуру води, вміст у ній кисню та взяли рідину на експертизу.

Після того, як експерти виміряли в кількох точках рівень кисню, вони переконані: Дніпро отруїли. «Я думаю, що не причина кисень, не причина синьо-зелені водорості – або це якийсь скид, або хімічна речовина. Це на мою думку», — каже заступник керівника відділу охорони водних біоресурсів Черкащини Андрій Тичков.

Найімовірніше, шкідливі речовини скинули у воду на Київщині, але дізнатися, яка саме речовина потрапила у воду, фахівці зможуть лише через кілька днів. Проте навіть тоді знайти винного і покарати за завдані природі збитки буде практично неможливо. Тим часом відпочивальникам найближчим часом радять не рибалити та не купатися у Дніпрі на Черкащині.