Домой Новости в мире Нововолинські маршрутки обладнають GPS-навігаторами

Нововолинські маршрутки обладнають GPS-навігаторами

220
0

Нововолинські маршрутки обладнають GPS-навігаторами

У Нововолинську запрацює система супутникового моніторингу громадського транспорту.

Таке рішення ухвалили під час чергового засідання виконавчого комітету. Йдеться на Нововолинськ.com.ua.

Начальник відділу транспорту і зв’язку Юрій Коцура стверджує, що від цього нововведення виграють всі: і місцева влада, і перевізники, і пасажири.

Перш за все, це дозволить забезпечити значно кращу організацію, управління та контроль за рухом маршруток. Встановлення GPS- навігаторів на кожному транспортному засобі дасть можливість: відстежувати поточне місце розташування машин, повідомляти про зміну графіку встановленого маршруту, а також контролювати дотримання правил дорожнього руху водіями.

Юрій Коцура переконаний: система спутникового моніторингу громадського транспорту значно покращить якість послуг. Пасажири зможуть за допомогою безкоштовного мобільного додатку дізнатись точний розклад руху маршрутки, також завдяки впровадженню системи, у майбутньому на місцевих зупинках запрацює електронне табло, яке інформуватиме час прибуття та відправки маршрутки. Окрім цього, зміниться вид оплати проїзду – буде впроваджено електронний квиток.

Яка фірма забезпечить організацію GPS-моніторингу на міських маршрутках покаже конкурсний відбір.

«Під час чергового засідання виконавчого комітету було затверджено Порядок проведення конкурсу з визначення підприємства, яке буде забезпечувати організацію GPS-моніторингу. Для цього буде подане оголошення про початок конкурсу, після чого претенденти подаватимуть свої пропозиції разом із відповідним пакетом документів, опісля на конкурсному комітеті буде визначене підприємство-переможець і вже з ним укладатиметься відповідний договір, у якому передбачено протягом трьох місяців встановити GPS-моніторинг у маршрутках міста. Але перед цим ця фірма має розробити карту міста й схему маршрутів громадського транспорту, а перевізники – встановити в своїх маршрутках GPS-трекери», – розповів Юрій Коцура.

Він зауважив, що думку перевізників запитувати не будуть, адже це рішення – обов’язкове для виконання. Запровадження GPS-моніторингу прописане в конкурсних умовах для визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах. Юрій Коцура сподівається, що у Нововолинську система супутникового моніторингу запрацює уже восени.