Домой Новости в мире «Перевертні в погонах»: що зараз із поліцейськими, яких гучно затримували на хабарі...

«Перевертні в погонах»: що зараз із поліцейськими, яких гучно затримували на хабарі у Луцьку

212
0

«Перевертні в погонах»: що зараз із поліцейськими, яких гучно затримували на хабарі у Луцьку

У липні минулого року у Луцьку викрили та затримали на хабарі виконувача обов’язків начальника Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України Руслана Макогончука. Чоловік, який мав би бути головним борцем з корупцією у лавах поліції області, попався на хабарі у 3 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності працівника поліції.

Тоді Макогончука гучно затримували «на гарячому» на вулиці Львівській.

Утім, вже за декілька днів горе-поліцейський перебував вдома під домашнім арештом. Згодом з’ясували, що змові з ним був інший поліцейський управління внутрішньої безпеки поліції Волині – Олександр Шостак.

У поліції ж провели службове розслідування і звільнили колег, які вдалися до хабарництва. Але Макогончук і Шостак звернулися до адміністративного суду, який своїм рішенням поновив їх на службі.

Щоправда, до Луцького міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо обох поліцейських, й суддя Олеся Калькова розглядає кримінальну справу.

Днями (29 липня) відбулося чергове судове засідання. Під час нього суд прийняв рішення про застосування до Макогончука запобіжного заходу у виді домашнього арешті на два місяці (до 29 вересня включно), заборонивши залишати житло з 22 години вечора до 6 години ранку. На такий же період суд вирішив і відсторонити Макогончука від посади заступника начальника управління — начальника відділу моніторингу та зонального контролю Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Щодо Шостака запобіжний захід не обирали. Відомо також, що він звільнився з поліції за власним бажанням.

У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції ж запевняють, що ці горе-поліцейські у жодному випадку не повинні працювати у структурі. До слова, після того, як Макогончук поновився на посаді, йому змінили функціональні обов’язки на такі, які несумісні зі службовою діяльністю. Більше того, майже постійно після поновлення Макогончук перебуває на «лікарняному».

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 16 серпня.