Домой Новости в мире Внаслідок протестів у Грузії постраждали більше півсотні людей

Внаслідок протестів у Грузії постраждали більше півсотні людей

272
0

Внаслідок протестів у Грузії постраждали більше півсотні людей

Поліція відтіснила мітингувальників від будівлі парламенту в столиці Грузії Тбілісі. Для цього правоохоронці застосували сльозогінний газ, водомети і відкрили вогонь гумовими кулями, — повідомляє ТСН, посилаючись на грузинський телеканал «Руставі-2».

Крім того, поліція стягнула додаткові сили і бронетехніку. Правоохоронці затримували протестувальників, але кількість їх наразі невідома.

Попри те, що протестувальники покинули площу перед парламентом, мітинг не закінчився. Люди перебувають на прилеглих вулицях, поліція на них наступає.

https://youtu.be/R0gkatzzahA

Внаслідок зіткнень біля парламенту і розгону мітингу постраждали не менше 70 людей. Серед постраждалих – 38 поліцейських і вісім журналістів. У багатьох мітингувальників травми горла та голови від гумових куль.

Стихійна акція протесту в Тбілісі почалася після того, як 20 червня, депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов взяв участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я, яка відбулася в грузинському парламенті. Він сидів на місці спікера і говорив російською мовою, що обурило грузин і змусило масово вийти на акцію протесту.